آخرین اخبار
کد مطلب: 81064
گوگل از سيا خطرناک تر است
تاریخ انتشار : 1393/08/05 09:31:54
نمایش : 1717
بنيانگذار ويکي‌ليکس در يادداشتي که در هفته‌نامه «نيوزويک» به چاپ رسيد به نقش گوگل در ناآرامي‌ها و اغتشاشات ايران اشاره کرد و گفت که گوگل کارهايي را مي‌تواند انجام دهد که «سيا» قادر به انجام آن نيست.

به گزارش شبکه اطلاع رساني دانا، «جوليان آسانژ» بنيانگذار ويکي‌ليکس که بسياري از اسناد محرمانه دولت آمريکا را فاش کرد هم‌اکنون يادداشتي را در هفته‌نامه «نيوزويک» به چاپ رسانده است.

آسانژ در بخشي از اين يادداشت به اقدامات گوگل در تحولات جهان اشاره کرد و نوشت، «جرد کوهن» که هم‌اکنون مدير بخش ايده‌هاي گوگل است در سال 2010 از وزارت خارجه آمريکا به گوگل رفت. وي پيش از آن يکي از مشاوران ارشد «کاندوليزا رايس» و «هيلاري کلينتون» وزراي خارجه سابق آمريکا بود. او در آن زمان خود را کارشناس امور مربوط به «تروريسم، افراط‌گرايي، اثرات فناوري‌هاي ارتباطي قرن 21 با سياستمداري و همچنين ايران» معرفي کرده بود.

به گفته آسانژ دوستي صميمي کوهن با گوگل در همان سال آغاز شد که با «اريک اشميت» مديرعامل گوگل در خصوص خرابه‌هاي پس از اشغال بغداد تحقيق انجام داد. فعاليت‌هاي وي در آنجا نهايتا به شکل‌گيري بخش «ايده‌هاي گوگل» منجر شد.

آسانژ ادامه داد، کوهن چند ماه قبل از آنکه با من ديدار کند، در صدد بود که سفري به مرز ايران در آذربايجان داشته باشد، تا با جامعه ايرانياني که در نزديکي مرز هستند بعنوان بخشي از پروژه‌اي کار کند که تحت عنوان «جوامع سرکوبگر» بود.

«فرد برتون» معاون رئيس اطلاعات استراتفورد که خود يکي از مقامات امنيتي وزارت خارجه آمريکا بود، در يک ايميل داخلي در اينباره نوشته بود: «گوگل از حمايت و پوشش هوايي کاخ سفيد و وزارت خارجه آمريکا برخوردار است. در واقع گوگل کارهايي را مي‌تواند انجام دهد که سيا قادر به انجام آن نيست».

بنيانگذار ويکي‌ليکس به نقش کوهن اشاره کرد و نوشت که کوهن کسي است که وقتي هنوز در وزارت خارجه آمريکا بود، در سال 2009 به «جک دورسي» مدير اجرايي توييتر ايميل زد و از او خواست تا تعميرات سايت را که براي آن زمان برنامه‌ريزي شده بود، براي کمک به اعتراضات در ايران به تعويق بياندازد.

وي تصريح کرد که گوگل بعنوان يکي از بزرگترين شرکت‌هاي اينترنتي جهان، مي‌بايست بعنوان يک نگراني جدي در سطح جهان تلقي شود و گفت: «گوگل به طور پيوسته براي بسياري از افراد به اينترنت تبديل شده است. نفوذ گوگل بر گزينه‌ها و رفتار کلي افراد به مفهوم قدرت واقعي اين شرکت اينترنتي براي نفوذ در مسير تاريخ است».

نيوزويک در مورد ديدار آسانژ و اشميت نوشته است: «براي آسانژ، توان آزادي‌بخش اينترنت بر اساس آزادي و عدم وابستگي به کشورهاست. اما براي اشميت، آزادي‌بخشي يکي از اهداف سياست خارجي ايالات متحده است که از طريق مرتبط کردن کشورهاي غيرغربي به شرکت‌ها و بازارهاي غربي به دست مي‌آيد».

انتهاي پيام
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس